Selena Gomez

18. března 2011 v 13:15 |  Selena Gomez



Selena Gomez na "The 6th Annual Hollywood Style Awards" v Beverly Hills, 10. října 2009


Základní informace
Rodné jméno Selena Marie Gomez
Narození 22. července 1992 (18 let)
Grand Prairie, Texas
Žánry Pop, Dance pop, rock, alternativní hudba
Povolání Herečka, zpěvačka, textařka , modní návrhářka
Aktivní roky 2002-současnost
Vydavatel Hollywood Records (2008-současnost)



Selena Marie Gomezová (* 22. července 1992) je americká herečka a zpěvačka známá pro její ztvárnění Alex Russo v seriálu Disney Channel Kouzelníci z Waverly, který obdržel cenu Emmy. Zahrála si v televizních filmech A zase jedna popelka a Program na ochranu princezen.

Zahrála si jednu z dětských rolí v seriálu Barney & Friends. V roce 2008, podepsala nahrávací smlouvu s Hollywood Records, a nahrála písně k soundtrackům Tinker Bell, A zase jedna popelka a soundtrackům seriálu Kouzelníci z Waverly. Její kapela, Selena Gomez & The Scene, vydala své debutové album Kiss & Tell dne 29. září 2009 a v roce 2010 vydala další CD A year without rain , které je k dostání i v Deluxe edici . Také má svou vlastní modní značku , která se jmenuje Dream out loud a prodává se v obchodě K-Markt .

Život a kariéra

Dětství

Narodila se ve městě Grand Prairie ve státě Texas.[1] Její otec Ricardo Gomez pochází z Mexika, matka Mandy Teefey, bývalá divadelní herečka,[2] je z poloviny italského původu.[3][4] Jméno dostala po zpěvačce tejano music Seleně.[5] Už od dětství se kamarádí se svou součastnou nejlepší kamarádkou Demi Lovato.

Herecká kariéra

Svoji hereckou kariéru zahájila ve svých sedmi letech s rolí v dětském televizním seriálu Barney & Friends. Získala roli Gianny v sedmém a osmém pokračování seriálu.[6] Účinkovala také v různých reklamních spotech firem Wal-Mart, Hasbro a T.G.I. Friday's.[7] V roce 2003 získala malou roli ve filmu Spy Kids 3D. Objevila se i v televizním filmu Walker, Texas Ranger: Trial By Fire. Ve stejném roce získala i svou první hlavní filmovou roli, když ztvárnila postavu Emily Grace Garcia ve filmu Brain Zapped.[8]

V roce 2004 ji objevila společnost Disney v rámci prvního celosvětového castingu.[6] Účinkovala v seriálu The Suite Life of Zack & Cody jako Gwen, ve třech epizodách seriálu Hannah Montana jako Mikayla. V roce 2007 vyhrála casting pro roli Alex Russo v seriálu společnosti Disney Wizards of Waverly Place, jehož premiéra se uskutečnila v roce 2007.

Během roku 2008 účinkovala ve dvou celovečerních filmech; v animovaném filmu Horton Hears a Who! spolu se Samanthou Droke a v pokračování filmu A Cinderella Story s názvem Another Cinderella Story. Ve stejném roce vyhrála casting pro roli Carter v připravovaném filmu Princess Protection Program.[9]

V roce 2008 také uzavřela smlouvu se společností Hollywood Records a v současnosti plánuje nahrát album ve španělštině.

V témže roce založila vlastní produkční společnost July Moon Productions. Ve spolupráci s XYZ Films by pro ni měla zajistit další herecké příležitosti. V srpnu , roku 2011 by měla být premiéra jejího nového filmu Monte Carlo.[10]


FilmografieFilmy
Rok Film Role Poznámky
2003 Spy Kids 3-D: Game Over Dívka ve vodním parku Miniaturní role
2005 Walker, Texas Ranger: Trial by Fire Julie
2006 Brain Zapped Emily Grace Garcia
2008 Horton Starostova dcera Dabing
A zase jedna popelka Mary Santiago Pouze na DVD
2009 Program na ochranu princezen Carter Mason
Kouzelníci z Waverly: Film Alex Russo
Arthur a Maltazardova pomsta Princezna Selenie Dabing, nahradila Madonnu
2010 Ramona and Beezus Beatrice "Beezus" Quimby Hlavní role
2011 Monte Carlo Grace Hlavní role
Televize
Rok Název Role Poznámky
2002-2003 Barney & Friends Gianna Vracející se postava
2007-současnost Kouzelníci z Waverly Alex Russo Hlavní role
2008 Disney Channel Games Samu sebe Účastník
Hostující role
Rok název Role Poznámky
2006 Sladký život Zacka a Codyho Gwen "A Midsummer's Nightmare" (Sezóna 2, Epizoda 22)
2007 Hannah Montana Mikayla "I Want You to Want Me... to Go to Florida" (Sezóna 2, Epizoda 13)
"That's What Friends Are For?" (Sezóna 2, Epizoda 18)
2009 Sonny ve velkém světě Samu sebe "Battle of the Networks' Stars" (Sezóna 1, Epizoda 13)
Sladký život na moři Alex Russo "Double-Crossed" (Sezóna 1, Epizoda 21)
Extreme Makeover Home Edition Samu sebe Hostující hvězda

Diskografie
Kiss & Tell (2009)
A Year Without Rain (2010)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se ti Selena?

Jo
ujde
ne

Komentáře

1 Barbaratko Barbaratko | Web | 18. března 2011 v 13:38 | Reagovat

Ahoj, prosím tě, hlasuj tady: http://superstar2011.nova.cz/clanek/hvezdnapechota/tomas-konecny-barbar-mamut.html (nebo klik na "web") pro Barbara Mamuta! Pro hlasování se musíš přihlásit pod jménem a heslem na blog! Moc mi tím pomůžeš! DĚKUJU!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama